

Koňak Daniel Bouju Fines Saveurs je vyrábaný zo 100 % hroznovej odrody Ugni Blanc (doplnený o menšie podiely lokálnych hroznových odrôd), pochádzajúcej z oblasti Grande Champagne. Dozrieva v hrubých alebo stredne hrubých starých dubových Limousine sudoch aby sa zachovali arómy kvetov a čerstvého ovocia.
V tejto tradícii dnes pokračuje už ôsma generácia tejto rodiny. Táto malá rodinná firma leží v srdci tých najlepších viníc v Grand Champagne, kde obhospodáruje 14 hektárov viníc a je úplne nezávislá od veľkých koňakových domov, rovnako aj od nákupu brandy od malých pestovateľov, čím si zachováva po stáročia budovaný charakter. V súčasnosti tento liehovar k výrobe skvelého koňaku používa iba odrodu Ugni Blanc, okrem rezervy Familiale, ktorá je vyrábaná z odrôd Colombard, Ugni Blanc a Folle Blanche. Čerstvý vínny mušť je je destilovaný klasickou charentovou metódou dvojitého pálenia v 16 hektolitrových medených kotloch, ktorým vzniká zmes eaux-de-vie, ktorá potom stárne v nových sudoch z Limousin dubu (v prípade Reserve Familiale až 80 rokov), čo dáva koňaku Bouju veľmi aromatickú vôňu, tmavo bohatú farbu a jemnú chuť.
Koňak má svetlo zlatú farbu.
V aróme cítiť veľmi ľahké taníny a ovocie.
Chuť je okrúhla a ľahká s komplexnými arómami čerstvého ovocia.
Tento koňak je vhodný ako aperitív.
Môže byť podávaný chladený, ľadový, čistý alebo s kockami ľadu.
Výhodou je, že pri príprave koktejlov tento koňak rozširuje kvetinové a ovocné tóny koktejlu, bez toho aby prebíjal ostatné prísady.
Táto vlastnosť ho predurčuje do role ideálneho koktejlového koňaku.