Astoria Prosecco Cuvée Lounge DOC má jemné, príjemné a trvalé perlenie. Farba je slamovo žltá so zelenkavými odleskami. Aróma éterická, delikátna a veľmi charakteristická vďaka synergii medzi vôňou odrody a kvasinkou. Chuť je charakteristická, príjemná s miernou kyselinkou, harmonická.
Hrozna na výrobu tohto šumivého vína je zbierané ručne na prelome septembra/októbra, kedy má najlepšie chemické/organoleptické vlastnosti. Následne sa zľahka roztláčajú. Primárna fermentácia prebieha v ocelových sudoch pri teplote 18-19 °C s pomocou pôvodných vybraných kvasiniek. Víno zostáva so šupkami hrozien niekoľko týždňov. Druhá fermentácia s pomocou vybraných kvasiniek prebieha pri 16-18 °C po dobu 25-30 dní.
Odporúčaná teplota podávania: 8-10 °C
Skladujte pri teplote 6-10 °C, bez prístupu svetla a v horizontálnej polohe, aby bol korok zaliaty vínom.